HOME
| Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
Main Menu
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
Statistics
Επισκέπτες: 2281416
I ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS (13/4- 19/4//2014)
13.04.14
 
 
 

                                        "SOS"

            ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΟ "ΝΕΟ ΧΙΤΛΕΡ", ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ  ΠΟΥΤΙΝ!

    ΕΙΝΑΙ   Ο ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. "1"  ΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ   

 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (6/4/14)  ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ "ΙSΤΟRΙΚΙ DIMOSIOGRAFIA",  ΘΑ  ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ   ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ" ΣΤΙΣ 5-3-14

"ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ"

  

 

 για να επισημαίνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ σύλληψης  του δικτάτορα ΠΟΥΤΙΝ και παραπομπής του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.                                            

 
 
 _________________________________________________________________________________________________
 _________________________________________________________________________________________________
 
 
 
 

MIA FOTOGRAFIA HILIES LEXIS"

                                        ΑΛΛΑ   ΚΑΙ                                           

"DROMENA" EDO KE PARAPERA (OLOS O KOSMOS MIA AVLI)

                                   ΕΠΙΣΗΣ

 ETSI TA "VLEPOUN"  ALLI

 

 

 

 

                       (ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ,18-4-2014) 

     Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

 
 
 

Διανύσαμε ήδη τα 13 πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα.  Μ. Παρασκευή σήμερα του 2014 για τους  Ορθόδοξους και τους Καθολικούς απανταχού της γης . Η κορύφωση του “θείου δράματος”,λένε . Το μαρτύριο και η σταύρωση του Ιησού Χριστού. 

Τώρα, πότε έγινε αυτή η επώδυνη εκτέλεση ,γιατί έγινε;  Σκοτάδι μέγα, καμιά ιστορική πληροφορία, ούτε καν νύξη. Από την άλλη, ποιος ήταν αυτός ο Ιησούς Χριστός, ο “Υιός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου”; Και για το πρόσωπό του σιωπά η Ιστορία παντελώς.  Δεν τον έχει συναντήσει-ταυτοποιήσει πουθενά, δεν  τον αναγνωρίζει ως υπαρκτό πρόσωπο, πολλώ μάλλον ως ιστορικό.  ΄Ο,τι γνωρίζουμε γι΄αυτόν και τη ζωή του, είναι από τα Ευαγγέλια και τα άλλα “Ιερά κείμενα” του Χριστιανισμού.  Καμιά άλλη πηγή δεν αναφέρεται σ΄εκείνον, απόλυτη σιγή.

 Και να πεις πώς δεν υπήρχε έτοιμη ιστορική “πένα” τότε, που υποτίθεται πως  έζησε ο Ιησούς, για να παραδώσει στις γενιές των ανθρώπων εκείνα τα  συγκλονιστικά γεγονότα που συνδέονται με τη ζωή  αυτού του προσώπου!  Ο συμπατριώτης του  ο  Φλάβιος Ιώσηπος,πρώτος και καλύτερος.  Σύγχρονος του Ιησού, κορυφαίος ιστορικός, πολυγραφότατος , άξιος εκπρόσωπος  και   της “Ιστορικής δημοσιογραφίας”  μια και στο τεράστιο έργο του καταγράφονται  “καθημερινές” πληροφορίες ασήμαντες,  “ ήσσονος σημασίας”, σαν να λέμε σήμερα ειδήσεις στα “ψιλά” των εφημερίδων .

Τον Ιησού Χριστό όμως, "δίπλα" του, που έκανε τα φοβερά θαύματα,τα “σημεία και τέρατα” ,που σήκωνε παράλυτους, έδινες φως στους τυφλούς ,ακόμα και νεκρούς έφερνε πίσω στη ζωή από τον κάτω κόσμο,  για να αναστηθεί στο τέλος κι αυτός ο ίδιος (!), καμιά πληροφορία από τον ιστορικό. Δεν  “άκουσε” τίποτα γι΄αυτόν και για όσα  φοβερά και τρομερά  έκανε στις ημέρες τους, σαν να μην υπήρξε Ιησούς, άφαντος από το  “φτερό” της γραφής του Ιουδαίου ιστορικού. 

Σα  να λέμε σήμερα πως  ο γράφων ,ιστορικός στο επάγγελμα, που δουλειά του είναι να “βλέπει,να “ακούει” με “μάτια κι αυτιά δεκατέσσερα” ,για λογαριασμό τς Ιστορίας και  να παραδίδει  στους τωρινούς και στις γενιές που έρχονται  το "βίο και την πολιτεία" των σύγχρονών του (και όχι μόνο) ιστορικών, ακόμα και μη ιστορικών, προσώπων, να... “ποιείται την νήσσαν”, να μη ...γνωρίζει το σύγχρονό του ...Ανδρέα Παπανδρέου  για παράδειγα! Και να μην υπάρει στα γραπτά του ούτε μια αναφορά,ούτε μια νύξη για το ιστορικό, αξιόλογο, πολιτικό αυτό πρόσωπο. Και να σκεφτείς κανείς πως ο “Ανδρέας” ούτε θαύματα έκανε, ούτε τον εαυτό του (ή, έστω, τη... χώρα που κυβέρνησε) "ανάστησε εκ νεκρών” .

Δεν είναι σκοπό μας σ΄αυτό το κείμενο να στηρίξουμε ιστορικά  την...ανυπαρξία του Ιησού Χριστού, αλλά να αναδείξουμε σήμερα μαζί με την “κορύφωση του  δράματος”, που πενθούν οι Χριστιανοί και τη “κορύφωση του ανθρώπινου δράματος”. Ο άνθρωπος που επί συναπτούς αιώνες,  μέχρι σήμερα, χαυραγή του 21ου αιώνα, συνεχίζει να βρίσκεται σε “πνευματική αναπηρία”, στην ίδια κατάσταση, όσο ο συνάνθρωπός του την εποχή του Μεσαίωνα!

Είναι ένα μεγάλο δράμα να πορεύονται γενιές γενεών ανθρώπων ερήμην της Ιστορίας, μέσα στην άγνοια και την παραπληροφόρηση. Το χειρότερο , αντί να εμπιστεύονται   την Ιστορία, να έχουν  πιστέψει-“αναστήσει”  ένα μύθο, τον οποίο  διατηρούν  ως πραγματική-ζωντανή ιστορία και δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα πως όλο αυτό δεν είναι, παρά ένας θρύλος, ένα  παραμύθι, το οποίο (ελπίζουμε) κάποιους αιώνες αργότερα , μόνο  ως τέτοιο άκουσμα  για  μικρά παιδιά, να έχει χρησιμότητα.

Και όμως! Στην εποχή της εξερεύνησης τους διαστήματος για την ανακάλυψη  άλλων μορφών ζωής σε αστέρια, του επιταχυντή αδρονίων, των δορυφόρων,  του  “διακτινισμού”  του  ανθρώπου (ως εικόνα και ήχος), ο μύθος του Ιησού Χριστού, “Υιός του Θεού”,του  Γιαχβέ των Εβραίων ,που ήρθε πριν  2014 χρόνια(!) στη γη, για να ...σώσει τον κόσμο (τον οποίο τελικά δεν κατάφερε να σώσει), να θεωρείται τό ίδιο "ζωντανός" για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της γής, όσο και τότε που δημιουργήθηκε.

 Καθόλου περίεργο. Ο άνθρωπος αρέσκεται στους μύθους, ζει μ΄αυτούς. Ο έρωτας,τα “ όνειρα”, η υπέρβαση από την πραγματικότητα είναι τρόποι για να κάνει ή να νομίζει πως κάνει τη ζωή του ευκολότερη.Πολλές φορές είναι και ζήτημα επιβίωσης, “ζωής και θανάτου” να πιστεύει σ΄αυτούς.  Οι άνθρωποι όλων των εποχών έχουν ανάγκη από “σωτήρες”, ιεροφάντες και σαμάνους. Και βέβαια,  αν τα διαθρυλούμενα γι΄αυτούς τους “Μεσίες” έμεναν "ιστοριούλες" για μικρά παιδιά , δε θα  ήταν κακό.΄Ομως ,επηρεάζουν δυστυχώς και καμια φορά καταλυτικά τη ζωή πολλών και  ενήλικων ανθρώπων.

Ειδικά η διδασκαλία του Ιησού Χριστού,όπως τη διαμόρφωσε ο Παύλος και οι Πατέρες της εκκλησίας αργότερα , είναι και αφύσικη και προσβλητική για τον ΄Ανθρωπο. Δεν είναι λίγο να πιστεύεις πως αν  έχεις πίστη “ως κόκκον σινάπεως”  μπορείς να μετακινήσεις και βουνό!  Πόσο μάλλον να γιατρευτείς, αν είσαι άρρωστος από τον καλύτερο γιατρό του κόσμου , τον Ιησού Χριστό.   Κι ακόμα:  Πως αν  “μπατάρει” το καράβι και είσαι μέσα , εσύ θα  γλυτώσεις, γιατί πιστεύεις σ΄αυτόν,  όχι όμως  και τα παιδάκια δίπλα σου, γιατί είναι... αλλόθρησκα. Πως , αν κάποιος σου δίνει “σκαμπίλι” εσύ θα πρέπει να του γυρίζεις, για να σου ...περιποιηθεί, και το άλλο μάγουλο. Πως “κεφαλή της γυναικός είναι ο...ανήρ”  και η “γυνή  να φοβήται τον άνδρα”. Πως το να κάνεις σεξ πριν ή έξω από το γάμο ,είναι μέγα αμάρτημα . Πως με  το να "σηκώνεις κεφάλι"  στους αφεντάδες σου, παραβαίνεις την εντολή του θεού.

Η διδασκαλία του Χριστού είναι  αφύσικη και ως εκ τούτου , φυσικώς "ανήθικη". Μόνο η Φύση μπορεί να διδάσκει, να καθοδηγεί, να βάζει κανόνες, αρχές, όρια. Ουδείς άλλος εξουσιοδοτήθηκε ούτε παλιά, ούτε τώρα, ούτε 'αύριο”, να υποκαταστήσει με τις δικές τους “εφτμές”  τη Φύση και τους νόμους της.

΄Οποιος την προγραμμάτισε να λειτουργεί,όπως την ξέρουμε  (αν την προγραμμάτισε ή λειτουργούσε έτσι ανέκαθεν), αυτός είναι εκείνος που κάνει “κουμάντο” στα ανθρώπινα. Ουδείς άλλος. Ούτε Γιαχβέ,ούτε Αλλάχ,ούτε  Χριστός, ούτε Μωάμεθ ούτε Βούδας.  Και ποιός είναι, πώς είναι, πού είναι  αυτός ο “αρχιτέκτονας-προγραμματιστής” δε θα μάθουμε ποτέ .

΄Ολα τα άλλα, για απεσταλμένους του θεού στη γη ,για να διδάξουν ηθική και κανόνες είναι ΑΠΑΤΗ και ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ .΄Και όποιος ,ιδιαίτερα στον αιώνα μας, συνεχίζει να πιστεύει σ΄αυτά, να “κλείνει τα μάτια” στο φως και την αλήθεια,να αφήνει τη ζωή του έρμαιο στους κανόνες τέτοιων διδασκαλιών ,ζει ένα δράμα, που κορυφώνεται περισσότερο κάθε Μ. Παρασκευή, που “σταυρώνει” αντί για το μύθο του Ιησού, το δικό του  μυαλό, την ανθρώπινη υπόστασή του.

                                                      17-4-2014

Ομπάμα: «Δεν υπολογίζω στη συνεργασία της Ρωσίας"

 Ομπάμα: «Αχτίδα» ελπίδας στην Ουκρανία - Δεν υπολογίζω στη συνεργασία της Ρωσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο την Πέμπτη χαιρέτισε την απόφαση της τετραμερούς συνόδου της Γενεύης για απόκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία, ενώ την χαρακτήρισε «αχτίδα ελπίδας».

Ο Μπαράκ Ομπάμα πάντως προειδοποίησε για ακόμα μια φορά με νέες κυρώσεις τη Ρωσία, σε περίπτωση που αθετηθούν οι υποσχέσεις εκ νέου.

«Ελπίζω να κρατήσουν το λόγο τους, αλλά δεδομένου του πρόσφατου παρελθόντος, δεν νομίζω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 

 

 ΄Οπως το είπε ο Ομπάμα. Δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει στο δικτάτορα. Καμιά εμπιστοσύνη, είναι ύπουλος και απρόβλεπτος.

        

___________________________________________________________________________________________________

" Προκλητικοί Κασιδιάρης και Παναγιώταρος 

Επιτέθηκαν εκ νέου φραστικά στη δικαιοσύνη και στις δυο εφέτες ειδικές ανακρίτριες κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου, που χθες ζήτησαν με έγγραφό τους επιτάχυνση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στο θέμα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι Η. Κασιδιάρης και Η. Παναγιώταρος, κατά τη διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες που έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία της οργάνωσης στο σταθμό Λαρίσης.

«Οι εντολείς των ανακριτριών τις τσιγκλάνε μαζί με όλους τους άλλους επίορκους δικαστικούς προκειμένου να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα αυτή την πολιτική δίωξη που έχουν μάθει όχι μόνο τώρα στο πανελλήνιο αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο ότι είναι μια άδικη πολιτική δίωξη και τίποτα παραπάνω», τόνισε ο Η. Παναγιώταρος."

 

Προφυλακιστέος μόνο ο Λαγός - Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

 

 Καλά, αυτούς τους αρχι-Ναζί ακόμα "έξω" τους έχετε να  κυκλοφορούν για "ντροπή και αίσχος"  της χώρας; 

Θα κάνουν Πάσχα ελεύθεροι, ενώ "βοά το αίμα" των μεταναστών που δολοφονήθηκαν ή κακοποιήθηκαν από τα τρελαμένα αυτά κτήνη; 

 __________________________________________________________________________________________________

"Συμφωνία για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία συμφώνησαν οι τέσσερις πλευρές που συμμετείχαν στη σύνοδο της Γενεύης.

Συμφωνία για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας της ΕΕ και της Ουκρανία πάνω στα στάδια που θα ακολουθηθούν για μια αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο ίδιος διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την ελβετική αυτή πόλη ότι η συμφωνία αυτή προβλέπει τον αφοπλισμό των παράνομων ενόπλων ομάδων και την παράδοση των κτιρίων που έχουν καταληφθεί από ενόπλους στην ανατολική Ουκρανία.

"Όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να αφοπλιστούν, όλα τα παρανόμως καταληφθέντα κτίρια πρέπει να παραδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, όλοι οι δρόμοι, οι πλατείες και οι λοιποί δημόσιοι χώροι στις ουκρανικές πόλεις πρέπει να απελευθερωθούν", αναφέρεται στο σχετικό κείμενο." 

Ο δικτάτορας μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει. Η αυστηρή προειδοποίηση - άμεση απειλή  των συμμάχων για α. ανάληψη στρατιωτικής δράσης στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας β. οικονομικά μέτρα  που θα γονάτιζαν τη ρώσικη οικονομία του "βενζινάδικου", έπιασαν τόπο και ο θρασύτατος "μονάρχης" αναδιπλώθηκε.

Μένει τώρα να κρατηθούν οι υποσχέσεις του και φυσικά  (το σημαντικότερο) να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία.  Να ισχύσει το παλιό καθεστώς  για τη ναυτική βάση, να ενοικιάζεται,δηλαδή, από τους Ρώσους. Μόνο έτσι θα επέλθη η  ηρεμία στη περιοχή.

Πάντως, οι δικτάτορες δεν έχουν "μπέσα", όπότε ας μη λησμονούν  οι σύμμαχοι τον... ΄Ομηρο: "Φοβού τους Δαναούς" και...υποσχέσεις δίδοντες.

Οψόμεθα!

 

_________________________________________________________________ 

 

                                         (ΔΡΩΜΕΝΑ,17-4-2014) 

 

                              "ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ, ΡΕΜΑΛΙΑ", ΤΗΝ ...ΕΛΛΑΔΑΡΑ!


__________________________________________________________________________________________________ 

 

      Αγαπημένες ρετρο συνήθειες που μας στέρησε η Τεχνολογία

                    ( ΄Εξυπνο και νοσταλγικό κείμενο!) 

«Οι επόμενες γενιές δεν θα γνωρίζουν τη σύνδεση των δύο αντικειμένων» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας με την κασέτα και το μολύβι, που κυκλοφορύσε πριν από λίγο καιρό στο Facebook. Για κάποιον λόγο, οι περισσότεροι εξ ημών χΑγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία…αμογελάσαμε μελαγχολικά όταν την πρωτοείδαμε, κι ας ξέραμε πολύ καλά ότι το να γυρίζεις με μολύβι την κασέτα που «μάσησε» πάλι το κασετόφωνο δεν είχε τίποτα χαριτωμένο – για την ακρίβεια, το μόνο που ήθελες εκείνη την ώρα ήταν να πετάξεις την κασέτα και να σπάσεις με σφυρί το κασσετόφωνο!

perierga.gr - Αγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία!

Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, έχει την μοναδική ικανότητα να σβήνει τις δυσάρεστες αποχρώσεις των αναμνήσεων, κι έτσι ό,τι έγινε στο παρελθόν είναι αυτομάτως γλυκιά ανάμνηση. Όπως και οι τριάντα συνήθειες που ακολουθούν, οι οποίες είμαστε βέβαιοι πως δε λείπουν σε κανέναν – σχεδόν όσο βέβαιοι είμαστε ότι διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν, θα χαμογελάσετε. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, λοιπόν, εκτός του να γυρίζουμε τις «μασημένες» κασέτες με το μολύβι, σταματήσαμε και:

- Να γράφουμε τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές, και τις ταινίες που έδειχνε η τηλεόραση σε βιντεοκασέτες, πατώντας παύση στις διαφημίσεις και αγωνιώντας μην χάσουμε το πρώτο δευτερόλεπτο όταν θα τελείωνε το διαφημιστικό διάλειμμα.

- Να παίρνουμε το 131 για να μάθουμε το τηλέφωνο κάποιου – και να το κλείνουμε σχεδόν πάντα απογοητευμένοι, γιατί δεν ξέραμε πατρώνυμο/ πατρικό/ διεύθυνση κατοικίας/ ταχυδρομικό κώδικα.

- Να χρησιμοποιούμε καρτοτηλέφωνα (και τηλέφωνα σε περίπτερα, παλιότερα). Και να συλλέγουμε τηλεκάρτες.

- Να εμφανίζουμε φιλμ, και να εκπλησσόμαστε με τις πρώτες φωτογραφίες στο καθένα, οι οποίες ήταν τόσο παλιές που είχαμε ξεχάσει ότι τις τραβήξαμε.

- Να παίρνουμε το 141 για να μάθουμε τι ώρα θα είναι στον επόμενο τόνο. Ο αριθμός τώρα έχει αλλάξει. Τον θυμάται κανείς;

- Να αγοράζουμε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης στις διακοπές. Και να ενθουσιαζόμαστε με τη δυνατότητα της υποβρύχιας λήψης σε κάποιες από αυτές.

- Να γράφουμε χειρόγραφα σημειώματα και γράμματα.

- Να γράφουμε κασέτες με «ξένα διάφορα» και «ελληνικά», για να τις χαρίσουμε σε φίλους και να τις ακούσουμε σε πάρτι.

- Να γράφουμε τα ονόματα των φίλων μας, και τα τηλέφωνά τους, σε όμορφες ατζέντες, που όταν γέμιζαν παίρναμε μεγαλύτερες και αντιγράφαμε στο χέρι όλα τα τηλέφωνα και τα ονόματα από την αρχή.

- Να κοιτάμε το χάρτη πριν ή κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

- Να κατεβάζουμε από το πιο ψηλό ράφι έναν σκονισμένο τόμο της εγκυκλοπαίδειας για να βρούμε μια πληροφορία.

- Να συμβουλευόμαστε το Χρυσό Οδηγό. Στη χάρτινη εκδοχή του.

- Να ξέρουμε απέξω τα τηλέφωνα όλων των φίλων μας.

- Να έχουμε «φίλους δι’ αλληλογραφίας».

- Να έχουμε συλλογή βινυλίων δίπλα στο πικάπ.

- Να βάζουμε τις φωτογραφίες μας στη σειρά, μέσα στις πλαστικές θήκες των άλμπουμ.

- Να στέλνουμε καρτ-ποστάλ από τα ταξίδια μας.

- Να γράφουμε ευχετήριες κάρτες.

- Να απαντάμε στο σταθερό τηλέφωνο χωρίς να ξέρουμε ποιος καλεί.

- Να αγοράζουμε ξένο Τύπο από τα περίπτερα στο Κολωνάκι.

πηγή: in2life.gr

 

 

ΤηΤ. Θ

 

οωράκης: Μας κυνηγούν κατσαπλιάδες του


Ιαδ      

                                                                  16-4-2014

              ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΘΕΛΗΣΗ

 

Αγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία…

Ευαγγελία Αναστασάκη | 21:01 - 31 Ιανουαρίου 2013

«Οι επόμενες γενιές δεν θα γνωρίζουν τη σύνδεση των δύο αντικειμένων» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας με την κασέτα και το μολύβι, που κυκλοφορύσε πριν από λίγο καιρό στο Facebook. Για κάποιον λόγο, οι περισσότεροι εξ ημών χαμογελάσαμε μελαγχολικά όταν την πρωτοείδαμε, κι ας ξέραμε πολύ καλά ότι το να γυρίζεις με μολύβι την κασέτα που «μάσησε» πάλι το κασετόφωνο δεν είχε τίποτα χαριτωμένο – για την ακρίβεια, το μόνο που ήθελες εκείνη την ώρα ήταν να πετάξεις την κασέτα και να σπάσεις με σφυρί το κασσετόφωνο!

perierga.gr - Αγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία!

Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, έχει την μοναδική ικανότητα να σβήνει τις δυσάρεστες αποχρώσεις των αναμνήσεων, κι έτσι ό,τι έγινε στο παρελθόν είναι αυτομάτως γλυκιά ανάμνηση. Όπως και οι τριάντα συνήθειες που ακολουθούν, οι οποίες είμαστε βέβαιοι πως δε λείπουν σε κανέναν – σχεδόν όσο βέβαιοι είμαστε ότι διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν, θα χαμογελάσετε. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, λοιπόν, εκτός του να γυρίζουμε τις «μασημένες» κασέτες με το μολύβι, σταματήσαμε και:

- Να γράφουμε τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές, και τις ταινίες που έδειχνε η τηλεόραση σε βιντεοκασέτες, πατώντας παύση στις διαφημίσεις και αγωνιώντας μην χάσουμε το πρώτο δευτερόλεπτο όταν θα τελείωνε το διαφημιστικό διάλειμμα.

- Να παίρνουμε το 131 για να μάθουμε το τηλέφωνο κάποιου – και να το κλείνουμε σχεδόν πάντα απογοητευμένοι, γιατί δεν ξέραμε πατρώνυμο/ πατρικό/ διεύθυνση κατοικίας/ ταχυδρομικό κώδικα.

- Να χρησιμοποιούμε καρτοτηλέφωνα (και τηλέφωνα σε περίπτερα, παλιότερα). Και να συλλέγουμε τηλεκάρτες.

- Να εμφανίζουμε φιλμ, και να εκπλησσόμαστε με τις πρώτες φωτογραφίες στο καθένα, οι οποίες ήταν τόσο παλιές που είχαμε ξεχάσει ότι τις τραβήξαμε.

- Να παίρνουμε το 141 για να μάθουμε τι ώρα θα είναι στον επόμενο τόνο. Ο αριθμός τώρα έχει αλλάξει. Τον θυμάται κανείς;

- Να αγοράζουμε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης στις διακοπές. Και να ενθουσιαζόμαστε με τη δυνατότητα της υποβρύχιας λήψης σε κάποιες από αυτές.

- Να γράφουμε χειρόγραφα σημειώματα και γράμματα.

- Να γράφουμε κασέτες με «ξένα διάφορα» και «ελληνικά», για να τις χαρίσουμε σε φίλους και να τις ακούσουμε σε πάρτι.

- Να γράφουμε τα ονόματα των φίλων μας, και τα τηλέφωνά τους, σε όμορφες ατζέντες, που όταν γέμιζαν παίρναμε μεγαλύτερες και αντιγράφαμε στο χέρι όλα τα τηλέφωνα και τα ονόματα από την αρχή.

- Να κοιτάμε το χάρτη πριν ή κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

- Να κατεβάζουμε από το πιο ψηλό ράφι έναν σκονισμένο τόμο της εγκυκλοπαίδειας για να βρούμε μια πληροφορία.

- Να συμβουλευόμαστε το Χρυσό Οδηγό. Στη χάρτινη εκδοχή του.

- Να ξέρουμε απέξω τα τηλέφωνα όλων των φίλων μας.

- Να έχουμε «φίλους δι’ αλληλογραφίας».

- Να έχουμε συλλογή βινυλίων δίπλα στο πικάπ.

- Να βάζουμε τις φωτογραφίες μας στη σειρά, μέσα στις πλαστικές θήκες των άλμπουμ.

- Να στέλνουμε καρτ-ποστάλ από τα ταξίδια μας.

- Να γράφουμε ευχετήριες κάρτες.

- Να απαντάμε στο σταθερό τηλέφωνο χωρίς να ξέρουμε ποιος καλεί.

- Να αγοράζουμε ξένο Τύπο από τα περίπτερα στο Κολωνάκι.

πηγή: in2life.gr

- See more at: http://perierga.gr/2013/01/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/#sthash.PgCN9Wnu.dp

Αγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία…

Ευαγγελία Αναστασάκη | 21:01 - 31 Ιανουαρίου 2013

«Οι επόμενες γενιές δεν θα γνωρίζουν τη σύνδεση των δύο αντικειμένων» έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας με την κασέτα και το μολύβι, που κυκλοφορύσε πριν από λίγο καιρό στο Facebook. Για κάποιον λόγο, οι περισσότεροι εξ ημών χαμογελάσαμε μελαγχολικά όταν την πρωτοείδαμε, κι ας ξέραμε πολύ καλά ότι το να γυρίζεις με μολύβι την κασέτα που «μάσησε» πάλι το κασετόφωνο δεν είχε τίποτα χαριτωμένο – για την ακρίβεια, το μόνο που ήθελες εκείνη την ώρα ήταν να πετάξεις την κασέτα και να σπάσεις με σφυρί το κασσετόφωνο!

perierga.gr - Αγαπημένες ρετρό συνήθειες που μας στέρησε η τεχνολογία!

Το ανθρώπινο μυαλό, όμως, έχει την μοναδική ικανότητα να σβήνει τις δυσάρεστες αποχρώσεις των αναμνήσεων, κι έτσι ό,τι έγινε στο παρελθόν είναι αυτομάτως γλυκιά ανάμνηση. Όπως και οι τριάντα συνήθειες που ακολουθούν, οι οποίες είμαστε βέβαιοι πως δε λείπουν σε κανέναν – σχεδόν όσο βέβαιοι είμαστε ότι διαβάζοντας τις γραμμές που ακολουθούν, θα χαμογελάσετε. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, λοιπόν, εκτός του να γυρίζουμε τις «μασημένες» κασέτες με το μολύβι, σταματήσαμε και:

- Να γράφουμε τις αγαπημένες μας τηλεοπτικές εκπομπές, και τις ταινίες που έδειχνε η τηλεόραση σε βιντεοκασέτες, πατώντας παύση στις διαφημίσεις και αγωνιώντας μην χάσουμε το πρώτο δευτερόλεπτο όταν θα τελείωνε το διαφημιστικό διάλειμμα.

- Να παίρνουμε το 131 για να μάθουμε το τηλέφωνο κάποιου – και να το κλείνουμε σχεδόν πάντα απογοητευμένοι, γιατί δεν ξέραμε πατρώνυμο/ πατρικό/ διεύθυνση κατοικίας/ ταχυδρομικό κώδικα.

- Να χρησιμοποιούμε καρτοτηλέφωνα (και τηλέφωνα σε περίπτερα, παλιότερα). Και να συλλέγουμε τηλεκάρτες.

- Να εμφανίζουμε φιλμ, και να εκπλησσόμαστε με τις πρώτες φωτογραφίες στο καθένα, οι οποίες ήταν τόσο παλιές που είχαμε ξεχάσει ότι τις τραβήξαμε.

- Να παίρνουμε το 141 για να μάθουμε τι ώρα θα είναι στον επόμενο τόνο. Ο αριθμός τώρα έχει αλλάξει. Τον θυμάται κανείς;

- Να αγοράζουμε φωτογραφικές μηχανές μιας χρήσης στις διακοπές. Και να ενθουσιαζόμαστε με τη δυνατότητα της υποβρύχιας λήψης σε κάποιες από αυτές.

- Να γράφουμε χειρόγραφα σημειώματα και γράμματα.

- Να γράφουμε κασέτες με «ξένα διάφορα» και «ελληνικά», για να τις χαρίσουμε σε φίλους και να τις ακούσουμε σε πάρτι.

- Να γράφουμε τα ονόματα των φίλων μας, και τα τηλέφωνά τους, σε όμορφες ατζέντες, που όταν γέμιζαν παίρναμε μεγαλύτερες και αντιγράφαμε στο χέρι όλα τα τηλέφωνα και τα ονόματα από την αρχή.

- Να κοιτάμε το χάρτη πριν ή κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

- Να κατεβάζουμε από το πιο ψηλό ράφι έναν σκονισμένο τόμο της εγκυκλοπαίδειας για να βρούμε μια πληροφορία.

- Να συμβουλευόμαστε το Χρυσό Οδηγό. Στη χάρτινη εκδοχή του.

- Να ξέρουμε απέξω τα τηλέφωνα όλων των φίλων μας.

- Να έχουμε «φίλους δι’ αλληλογραφίας».

- Να έχουμε συλλογή βινυλίων δίπλα στο πικάπ.

- Να βάζουμε τις φωτογραφίες μας στη σειρά, μέσα στις πλαστικές θήκες των άλμπουμ.

- Να στέλνουμε καρτ-ποστάλ από τα ταξίδια μας.

- Να γράφουμε ευχετήριες κάρτες.

- Να απαντάμε στο σταθερό τηλέφωνο χωρίς να ξέρουμε ποιος καλεί.

- Να αγοράζουμε ξένο Τύπο από τα περίπτερα στο Κολωνάκι.

πηγή: in2life.gr

- See more at: http://perierga.gr/2013/01/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1/#sthash.PgCN9Wnu.dp                                                   16-4-2014   Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ!

 http://www.axortagos.gr/sigklonistiko-video-xoros-megaleio-psixis-kai-dinamis.html

 

                                      Συγκλονίζει!

 

__________________________________________________________________________________________________ 

"Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση του Γ. Καρατζαφέρη για τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 Η Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με την οποία ζητεί να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.Η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέθεσε την δικογραφία στον αντεισαγγελέα Ιωάννη Σακελλάκο. Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς έγινε με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος, στην γνωστή υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη." 

 

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση του Γ. Καρατζαφέρη για τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 Ο  ακροδεξιός  πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, γνωστός "χρυσαυγίτης χωρίς στολή", σπεύδει να συμπαρασταθεί στους... συναγωνιστές του ένστολους  Ναζί.

Πού είναι το περίεργο; Δεν υπάρχει κανένα περίεργο. 

 _________________________________________________________________________________________________

 

 «Ο διωγμός τον οποίο υφίσταται η ΧΑ είναι και νομικά αστήρικτος και πολιτικά επικίνδυνος. Διότι μια δημοκρατία καταδιώκει ένα εκλεγμένο πολιτικό κόμμα» παρατήρησε ο δημοσιογράφος.

Η Β. Πατουλίδου απάντησε:

«Πότε έχουμε δημοκρατία; Τις μονές ημέρες έχουμε δημοκρατία και τις ζυγές κάνουμε ό,τι θέλουμε; Ειλικρινά, γιατί βλέπετε ο καθένας προσπαθεί, αλλά τα ποσοστά δεν φεύγουν. Γιατί δεν φεύγουν; Γιατί δεν υπάρχει μια τόση δα μικρή αλήθεια. Δεν υπάρχει μια αλήθεια λόγων που τουλάχιστον να ταιριάξει και με την πράξη».

Τόσο η ίδια όσο και ο Απ. Τζιτζικώστας απέφυγαν να αναφερθούν στο θέμα κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, τη Μ.Δευτέρα, ενώ αργότερα η Β. Πατουλίδου έκανε λόγο για «αστειότητες».

Στην ίδια συνέντευξη η Β. Πατουλίδου είχε επιτεθεί στον Γ. Παπανδρέου (ο οποίος την είχε επιλέξει ως υποψήφια για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το 2006), λέγοντας: «Επιτρέπεται με όλα όσα έχουν βγει να κυκλοφορεί ελεύθερος;».

 

Ο Τζιτζικώστας έχει μαζέψει στι συνδυασμό του  όλα τα ακροδεξιά, φασιστικά, φιλοβασιλικά και άλλα "λούμπεν" κομματικά στοιχεία της συμπρωτεύουσας με πρώτους και καλύτερους τους  Χρυσαυγίτες "με η χωρίς στολές" ( Πατουλίδου "καληώρα" ).΄Εχουμε ξαναγράψει για το "βίο και την πολιτεία" του παλιού μου μαθητή στο Κολλέγιο Λονδίνου, ο πατέρας του οποίου υπήρξε φιλοβασιλικός βουλευτής. Ελέω πατρός, λοιπόν, ο εντελώς άσχετος με τη πολιτική και στενών ικανοτήτων υιός,βρήκε επικερδέσατο "επάγγελμα", προσφέροντας  κομματικό έργο στη Ν.Δ και τους Μπαλτάκους.  

Ο ίδιος ο Αποστόλης δεν κρύβει τη συμπάθειά του στους Χρυσαυγίτες. Οι οπαδοί του είναι ο γνωστός ακροδεξιός αχταρμάς στον οποίο συμφύρονται όλα τα "λουλούδια" του χώρου

 Αν, όπως πιστεύουμε, οι εφοπλιστές έστειλαν   τον Τζιτζικώστα ως ... "Ιωάννη Πρόδρομο (προπομπός) τον "πρίγκιπα" Νικόλαο τον προορίζουν για  "Χριστό", που   θα τον στείλουν αργότερα,όταν  έρθει το "πλήρωμα του χρόνου",για  να... σώσει κι αυτός την Ελλάδα!


 

 __________________________________________________________________________________________________

"Στ. Θεοδωράκης: Στόχος μας να κάνουμε κυβέρνηση με 51%

 

 Στ. Θεοδωράκης: Στόχος μας να κάνουμε κυβέρνηση με 51%

__________________________________________________________________________________________________ 

" Ρώσος βουλευτής: Είμαστε απόγονοι της αρίας φυλής

Ένας ρώσος βουλευτής αρμόδιος για την Παιδεία κάλεσε τους Ρώσους να «εκτιμήσουν» την «άρια» καταγωγή τους, η οποία, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να αναφέρεται στα βιβλία της ιστορίας, προκαλώντας σήμερα σάλο στον ρωσικό Τύπο.

«Η χώρα μας έχει μια μεγάλη ιστορία. Ένα παρακλάδι τις άριας φυλής κατέβηκε από τα Καρπάθια και εγκαταστάθηκε ειρηνικά στη μεγάλη ρωσική πεδιάδα, τη Σιβηρία, το πιο ψυχρό μέρος του πλανήτη, και έφτασε ως τον Ειρηνικό Ωκεανό», υποστήριξε ο Βιάτσεσλαβ Νικόνοφ, όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος της Δούμας, της κάτω βουλής της Ρωσίας".

 Οι Ναζιστές ξανάρχονται! Τούτη τη φορά, ως εθνικιστικο-ρατσιστικός συρφετός  από τις  ρωσικές στέπες . Από εκεί όπου εγκαταστάθηκε και "κάρπισε" ιστορικά η..αρία φυλή κατά το Ρώσο βουλευτή.

Κατά τά άλλα, ο Ομπάμα  συμβουλεύει τον δικτάτορα να...σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Η απόλυτη αφασία! 

                                               15-4-2014

 

"Νίκος Δήμου: Πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το δήθεν Άγιο Φως

 Σάλο έχει προκαλέσει άρθρο του μέλους του Ποταμιού, συγγραφέα, Νίκου Δήμου με το οποίο αναφέρεται στην θρησκεία, στους αντικληρικούς και στους αντικομμουνιστές.Το άρθρο του κ. Δήμου έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής αλλά και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, αφού σε αυτό κάνει λόγο για "δήθεν Αγιο Φως" , ενώ δίνοντας τον ορισμό του αντικληρικού τονίζει:

 Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία.»

 Νίκος Δήμου: Πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το δήθεν Άγιο Φως

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα-ανηθικότητα από την πρόκληση εντυπώσεων μέσω προβοκατόρικων αποφθεγμάτων και απόψεων και μάλιστα  "επί παντός επιστητού. Οι ιστορικές, θρησκευτικές-μεταφυσικές ατάκες...πομφόλυγες τελευταία του... φερέλπιδος σωτήρος (κι αυτού!) της Ελλάδος  ,"πάνε σύννεφο". "Φως φανάρι" πως ο δημαγωγός,  νέος πολιτικάντης με τις πρόσφατες (θρησκευτικές αυτή φορά) καταγγελίες  του περί "αγίου φωτός" κλήρου κλ.π  ψαρεύει  στα θολά νερά του... Ποταμιού.

Αλλά, είναι και πιστός Χριστιανός ταυτόχρονα  μας λέει  το άτομο  και μας πληροφορεί για τη χρησιμότητα (γιατί και ποια είναι αυτή ;) της " επί του όρους ομιλίας" του Χριστού! Ναι, ο... Λούθηρος της  Ορθοδοξίας! Μέσα σε όλα, τουρλού-τουρλού.  

Ο κύριος Δήμου ήρθε δεύτερος πάντως. Τη μέθοδο την εισήγαγε  ο κυρία Ρεπούση με τους... συνωστισμούς της Σμύρνης, τα "κρυφά σχολειά" ,τις καταργήσεις των αρχαίων ελληνικών και άλλα τέτοια ηχηρά και πομπώδη ,για να προκαλεί σάλο και να είναι στην επικαιρότητα, έστω και με αρνητική διαφήμιση. Κι αυτή επίσης "θρησκευάμενη", διεκήρυττε παλιότερα, χριστιανή Ορθόδοξη, "βαπτισμένη, μυρωμένη". 

Τουλάχιστον, η Ρεπούση είναι ιστορικός, έχει αρμοδιότητα. Ο "Μαυρογυαλούρος Δήμου, κειμενογράφος, διαφημιστής, τηλε-παραθυράκιας κ.α , τί δουλειά έχει στα χωράφια της ιστορίας ;  Γιατί "φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν"; Είπαμε, για να ψαρέψει καμια αδέσποτη και αφελή  ψήφο 

 ΄Ετσι είναι όλοι τούτοι. Πολιτικά ανήθικοι.

 

                                                 14-4-2014

"Πατέρας αυτοθυσιάστηκε για να σώσει το παιδί του!

Πατέρας αυτοθυσιάστηκε για να σώσει το παιδί του! (photos)Π

Ένας Κινέζος  αυτοθυσιάστηκε πέφτοντας στις ρόδες μίας νταλίκας, προκειμένου να σώσει τον 47 ετών γιο του.

Οι δυο άνδρες επέβαιναν σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ, το οποίο είχε σταματήσει σε διάβαση της πόλης Quanzhou, όμως δεν έγινε αντιληπτό από τον οδηγό της ναταλίκας, με αποτέλεσμα να περάσει σχεδόν από πάνω του!

Οι μοτοσικλετιστές έπεσαν στο έδαφος, ωστόσο χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του 71χρονου πατέρα, ο οποίος έσπρωχνε μακριά το γιο του, την ώρα που τα λάστιχα του φορτηγού συνέθλιβαν τα πόδια και το στήθος του, ο οδηγός σώθηκε.

Ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε στην άσφαλτο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό της νταλίκας".

 

 ΄Οσο υπάρχουν  ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!

 ________________________________________________________________________________________________

"Χαμηλές πτήσεις ρωσικού μαχητικού κοντά σε αμερικανικό καταδρομικό

 ό

  

Κορυφώνεται η ένταση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο και γνωστοποίησαν σήμερα οι Αμερικανοί, βάζοντας... λάδι στη φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις τους με τη Μόσχα.       

Σύμφωνα με Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο, που επικαλείται σε τηλεγράφημά του το Associated Press, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έκανε πολλαπλές πτήσεις σε πολύ κοντινή απόσταση από αμερικανικό πολεμικό πλοίο -και μάλιστα το όλο περιστατικό είχε διάρκεια λίγο μεγαλύτερη από 90 λεπτά."

 Κάπως έτσι θα ξεκινήσει το "μεγάλο κακό". Ο παρανοϊκός δικτάτορας , που έχει "αφιονίσει" με εθνικιστικά κηρύματα  μισαλλοδοξίας κατά της "Δύσης" μια μεγάλη μερίδα του ρώσικου πληθυσμού, είναι  ικανός να προχωρήσει σε χρήση πυρηνικών.

Γνωρίζει πως είναι εντελώς αδύναμος στρατιωτικά. Οικονομικά το ίδιο.  Το κράτος- "βενζινάδικο" ήδη άρχισε  να καταρρέει. Σε καμιά περίπτωση τα ρώσικα στρατεύματα δεν μπορούν  να   υπερισχύσουν του ΝΑΤΟ σε ένα συμβατικό  πόλεμο. Θα κατατροπωθούν την ίδια στιγμή .Ούτε η χώρα να αντέξει για πολύ έναν πολεμικό αποκλεισμό από τις συμμαχικές δυνάμεις. Είναι η στιγμή  που  το διεστραμμένο  μυαλό του νέου Χίτλερ  θα σκεφτεί να "πατήσει το κουμπί". Και θα το "πατήσει"!

Η λύση δεν είναι ο πόλεμος, σε καμιά απερίπτωση. Το πρώτο βήμα ,όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι η σύλληψη του δικτάτορα, η άμεση καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου του και η κινητοποίηση του υγιούς πληθυσμιακού κομματιού στο εσωτερικό της χώρας για την ανατροπή του "σάπιου"  καθεστώτος που παγίωσε τόσα χρόνια  ένας δικτάτορας, με χαρακτηριστικά κοινού  μαφιόζου. 

Μην αφήσουμε πάλι έναν παρανοϊκο "Χίτλερ", επικεφαλής μιας άρρωστης, εθνικιστικής -ναζιστικής   μερίδας του πληθυσμού, να "μολύνει" όλο τον πληθυσμό και να κάνει τον κόσμο μας πυρηνικό ολοκαύτωμα .

___________________________________________________________________________________________________ 

Αλβανοί υμνούν τον Καρέλι καίγοντας Ελληνικές σημαίες…(vid)

 "Χρυσαυγίτες με ή χωρίς στολή" δεν έχει μόνο η χώρα μας ,αλλά και η γειτονική σαν τα παραπάνω αλβανικά... "φρούτα" ,που συναγωνίζονται τους δικούς μας εδώ σε ρόλους και συμπεριφορές "ανθρώπων των σπηλαίων".Ας αναλάβουν να τους στείλουν εκεί που είναι τα "σπίτια" τους οι θεσμοί, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους  και στις δυο χώρες. Δεν τους θέλουμε ανάμεσά μας. Είναι από άλλες, άγριες και απάνθρωπες εποχές, δεν   τους "αναγνωρίζουμε", δεν ανήκουν στη δική μας  ανθρώπινη .Μια "χούφτα" σαλεμένα μυαλά είναι, ας μην τους επιτρέψουμε να κάνουν τον κόσμο μας "νεκροταφείο"

 

__________________________________________________________________________________________________ 

Ζουράρις, Μαριάς, Κοντογιαννίδης, Μαρκάτος και Ρωμανιάς στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ 

 

 

 "ΟΛΑ" τα ..."γνωστά  παιδιά,τα φιλαράκια τα καλά " παρόντα και  επί σκηνής! Θα γελάσουμε, διαθέτουν...εχέγγυα!

 Μετά απ΄αυτό,  έχουμε δύο πολύ  εύκολες  ερωτήσεις ,που μπορούν να τις απαντήσουν ακόμα και  όσοι, σε άλλες πιο δύσκολες (π.χ "τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια") ,αδυνατούν:                                                                    

1.  Ποιος και γιατί  χαρακτήρισε τους  ΑΝ.ΕΛ ΕΣ "Χρυσαυγίτες χωρίς στολή",δηλαδή...(Φ)ΑΝΕΛΕΣ;

2.Ποιος και γιατί είπε   "πως ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων";

 Ο ευρών λαμβάνει ως δώρο "χρυσούν ωρολόγιον" από τη συλλογή του αρχηγού των "Ελληνάρων"  Πάνου   Κα(η)μμένου!

 _______________________________________________________________________________________________

" Το προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο της Liberation: Μαστουρώστε... ελεύθερα!

 Το προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο της Liberation: Μαστουρώστε... ελεύθερα! 

«Μαστουρώστε υπεύθυνα» (Droguez-vous avec modération) καλεί τους Γάλλους η εφημερίδα Liberation και μάλιστα από το... πρωτοσέλιδό της!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γαλλική εφημερίδα τάσσεται υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών. Απλά αυτή τη φορά το κάνει με... πρωτοσέλιδο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER @libe

Πέρα από το πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα ασχολείται με το θέμα των ναρκωτικών και στο editorial της, με τον αναπληρωτή εκδότη της, François Sergent να γράφει πως «καμία ναρκωτική ουσία δεν είναι ακίνδυνη, ωστόσο επιβάλετε οι νέοι να εκπαιδευτούν μαθαίνοντας να κάνουν χρήση ναρκωτικών υπεύθυνα».

Το πρωτοσέλιδο και η... προτροπή της εφημερίδας προέκυψε από την έρευνα του Βρετανού ψυχιάτρου Adam Winstock, που υποστηρίζει ότι το κίνητρό για την χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν είναι η εξάρτηση αλλά η διασκέδαση."

Αυτή δεν είναι η Λιμπερασιόν ,αλλά η... "Μαστουρασιόν". Καταλαβαίνει κανείς  μετά τα τελευαία γεγονότα, ειδικά με  την παραίτηση του διευθυντή της, (1) τί "κουρκουτιασμένα μυαλά"  γράφουν και "κουνταμάρουν" πλέον την πάλαι ποτέ Αριστερή και υπεύθυνη εφημερίδα που αρθογραφούσαν οι μεγαλύτερες  μορφές-διάνοιες του περασμένου αιώνα  από τη Γαλλία, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

Ντροπή! 

 

(1) "Tην παραίτησή του και την αποχώρησή του από την Liberation ανακοίνωσε ο διευθυντής της Νικολά Ντεμοράν, σε αποκλειστική του συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde.

"Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω από τη Liberation. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση..."

 

                    

                                                  13-4-2014

 

"Συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα η δίκη για τις φονικές πυρκαγίες στην Ηλεία

 Συνεχίζεται τη Μ. Δευτέρα η δίκη για τις φονικές πυρκαγίες στην Ηλεία 

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, αναμένεται να συνεχιστεί, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πάτρας η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των πυρκαγιών της Ηλείας του 2007.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά πέντε άτομα και η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Όπως διαβάζουμε στο patrastimes, κατά την πρώτη ημέρα, η κατάθεση που συγκλόνισε περισσότερο τόσο τους δικαστές όσο και το ακροατήριο ήταν αυτή της αδελφής του νεαρού δασοπυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου, 29 ετών, ο οποίος και είχε χάσει τη ζωή του στις φλόγες της Αρτέμιδας."

 

Την «Eνωση για την Πατρίδα και τον Λαό» ανακοινώνει ο Βύρων Πολύδωρας

Από το εδώλιο λείπουν oι ηθικοί αυτουργοί εκείνου του μεγάλου εγκλήματος το 2007:  Ο Κ.  Καραμανλής και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής του. Πρώτος και καλύτερος ο Βύρων Πολύδωρας. Ο θρασύτατος, παλαιοκομματικός και τυχοδιώκτης αυτός πολιτικάντης, αντί να είναι φυλακή , έφτιαξε κόμμα, για να... σώσει, λέει, την Ελλάδα!

 Τέτοια αναλγησία.

__________________________________________________________________________________________________ 

" Βάφεται στο αίμα η Ουκρανία. Ένας νεκρός και 5 τραυματίες

 Ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε στην επίθεση κατά ενόπλων φιλορώσων στην Ανατολική Ουκρανία, ενώ 5 είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

 Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας "αδιευκρίνιστος αριθμός" θυμάτων, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ." 

 

Αν ο Ομπάμα δεν παίζει κάποια "βρώμικα"  παιχνίδια με το δικτάτορα της Ρωσίας και άφησε την κατάσταση στην Ουκρανία να φτάσει εδώ που έφτασε, η Ιστορία  θα τον χαρακτηρίσει  ως τον πιο άφρονα και ανιστόρητο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η ειρήνη και η ασφάλεια της ανθρωπότητας απειλούνται άμεσα από το νεο-ναζισμό που εξαπλώνεται σαν γάγγραινα  στο "σώμα"  της σημερινής  Ρωσία.

 _______________________________________________________________________________________________

"Κουτσούμπας: Σκυλάκι του καναπέ ο Τσίπρας!

 

 Κουτσούμπας: Σκυλάκι του καναπέ ο Τσίπρας! 

''Είτε είναι UFO ο Τσίπρας είτε θέλει να κοροϊδέψει ασύστολα τους ψηφοφόρους. Αν ρωτήσετε αυθόρμητα ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, τι θα βάζανε ως ετικέτα στον όρο «πολιτικός καιροσκοπισμός», σίγουρα θα έβαζαν τη φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα'' δηλώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας που απορρίπτει συνεργασία στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Πέρα απ΄αυτά που του "σούρνει" ο...σύντροφος Κουτσούμπας, να μην ξεχνάμε  πως ο Τσίπρας ουδέποτε υπήρξε κάτι παραπάνω από...πρόεδρος 15μελούς συμβουλίου  ελληνικού Λυκείου. Εδώ και χρόνια δε λέει να αφήσει αυτή την ιδιότητα! 

   _________________________________________________________________________________________________ 

" O Δεκάλογος του Πάουλο Κοέλιο

 

Paulo CoelhoO Πάουλο Κοέλο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ Γκίνες. Είναι ο πιο πολυδιαβασμένος μετά τη Βίβλο. Είναι ζωντανό παράδειγμα αυτού που λέμε ότι «η πένα του συγγραφέα μπορεί να κάνει επανάσταση». Όταν ο «Αλχημιστής» και το «Πέμπτο Βουνό» έγιναν παγκόσμια επιτυχία πολλοί κράτησαν στην αγκαλιά τους τη φράση «όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχεις» ή «θα ήταν ο κόσμος καλύτερος εάν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να είναι αρεστοί στους άλλους και απλά να προσπαθούσαν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους».

   

 1. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να παραμείνουν έτσι.

2. Σε κάθε άνθρωπο έχουν δοθεί δύο ποιότητες: η δύναμη και το ταλέντο. Η δύναμη τον οδηγεί να συναντήσει το πεπρωμένο του, το ταλέντο του τον υποχρεώνει να μοιραστεί με τους άλλους τα καλά του στοιχεία. Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πότε να χρησιμοποιεί το ένα και πότε το άλλο.

3. Σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί μια αρετή: η ικανότητα να επιλέγει. Για όποιον δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρετή, μετατρέπεται σε κατάρα – και οι άλλοι θα επιλέγουν πάντα για λογαριασμό του.

4. Κάθε άνθρωπος έχει τον Προσωπικό του Μύθο να υλοποιήσει και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στον κόσμο. Ο Προσωπικός Μύθος εκδηλώνεται στον ενθουσιασμό του για όσα κάνει.

5. Κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει δύο γλώσσες: τη γλώσσα της κοινωνίας και την γλώσσα των οιωνών. Η πρώτη εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους άλλους. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για να εξηγεί τα μηνύματα από τον Θεό.

6. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά την απόλαυση – αυτό δηλαδή που δίνει σ’ εκείνον χαρά και όχι κατ’ ανάγκη στους άλλους.

7. Κάθε άνθρωπος πρέπει να διατηρεί ζωντανή μέσα του την ιερή φλόγα της τρέλας. Και πρέπει να συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος.

8. Τα μόνα σφάλματα που θεωρούνται σοβαρά είναι τα εξής: να μη σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου, να παραλύεις από τον φόβο, να αισθάνεσαι ένοχος, να νομίζεις ότι δεν αξίζεις ό,τι καλό και κακό σου συμβαίνει στη ζωή και να είσαι δειλός. Να αγαπούμε τους εχθρούς μας, αλλά να μην κάνουμε συμμαχίες μαζί τους. Βρίσκονται στον δρόμο μας για να δοκιμάσουν το σπαθί μας και αξίζουν τον σεβασμό της μάχης μας. Εμείς να διαλέγουμε τους εχθρούς μας και όχι αντίστροφα.

9. Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό και όλες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό.

10. Ό,τι κάνουμε στο παρόν επηρεάζει το μέλλον ως συνέπεια και το παρελθόν ως λύτρωση. 

 ΄Οταν ένας μυστικιστής, "θρησκευάμενος"  και διαταραγμένος (ψυχή τε και διανοία) συγγραφέας-παραμυθατζής είναι ο δεύτερος πιο πολυδιαβασμένος μετά τη Βίβλο (επιτρέψτε μου, βέβαια, να διαφωνήσω μ΄αυτή την "κατασκευασμένη" κατάταξη των Μπεστ Σέλερ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας), καταλαβαίνουμε, γιατί ο κόσμος στις αρχές του 21ου αιώνα θυμίζει σε πολλά τον...11ο.

Δε θα σχολιάσουμε, φυσικά, τον ανόητο αυτό 10λογο του νέου Μωυσή-αστρολόγου μίστερ Πάουλο Κοέλιο, ο οποίος , παρά τις 2-3 αλήθειες που εμπεριέχει, στην ουσία αντιμάχεται τους νόμους της Φύσης και της "ηθικής" της. (Παράδειγμα: "Όλες οι θρησκείες οδηγούν στον ίδιο Θεό και όλες αξίζουν τον ίδιο σεβασμό"!).  

 Να πούμε μόνο πως τέτοιες...εφετμές  δεν είναι, παρά η άριστη "συνταγή"   για να πουλάς στο "πόπολο"  κάρβουνο για χρυσάφι,  τυλιγμένο σε χρυσόχαρτο. ΄Η ,όπως το λέμε εμείς στην Ελλάδα, "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".  

 

 


 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 30.04.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
ENGLISH MENU
Front Page
Our id
Teaching lectures
Historical events
Historical pages
Facts
Newspaper
Blog
Search
E-mail


© 2005 – 2024 HOMO NATURALIS